Sunday 3 July 2011

Υπόγεια η Ποσειδώνος – Μεγάλο Πάρκο 1000 στρεμμάτων στο Φάληρο


“Ιταλικό” άερα θα αποκτήσει η παραλιακή ζώνη Φαλήρου καθώς ο αρχιτέκτονας Renzo Piano θα αναλάβει να αναπλάσει τον Φαληρικό όρμο , από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι την εκβολή του Κηφισού και όχι μόνο.


Στο σχέδιο, που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, περιλαμβάνεται και η υπογειοποίηση της Λεωφόρος Ποσειδώνος.

Η ανάπλαση αυτή αφορά έκταση 760 στρεμμάτων και θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως θα δοθούν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ θα δοθεί Συντελεστής Δόμησης 2.500 τμ. περίπου για την έκταση με στόχο τη δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελισσόμενες μελέτες στο χώρο του Παλαιού Ιπποδρόμου για τη δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου, από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση, η έκταση θα καλύψει συνολικά 1000 στρέμματα που Πάρκου, δίνοντας στους όμορους δήμους και στη μητροπολιτική Αθήνα τον πρώτο νέο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου.

Υποβιβασμός της Ποσειδώνος


Σημαντικό στοιχείο της παρέμβασης αποτελεί ο υποβιβασμός της Ποσειδώνος, ενώ οι κάθετοι δρόμοι θα εκτείνονται προς τη θάλασσα ως πεζόδρομοι και θα καταλήγουν σε προκυμαίες.

Το Πάρκο περιλαμβάνει μεγάλη προστατευμένη πισίνα με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο για αθλητισμό και αναψυχή. Επίσης άλση, περιπάτους, ποδηλατοδρόμους και καταδυτικό Πάρκο.Το χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου όπως δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ως εξής: Η Έγκριση του Masterplan και Ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της Πολεοδομικής Θεώρησης, που έχουν ανατεθεί και εκπονούνται μέχρι τις 22 Απριλίου 2011 Ψήφιση του ΠΔ σχεδιασμού μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012Ολοκλήρωση της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης τις επόμενες 20 ημέρες και η ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών έως τα τέλη Απριλίου του 2012. Για την παρακολούθηση, έγκριση και παραλαβή των μελετών θα συγκροτηθεί επιτροπή με KYA των συναρμόδιων υπουργών.


Το κόστος του έργου


Σε ό,τι αφορά το κόστος του προγράμματος θα εκτιμηθεί όταν αυτό είναι εφικτό σε σχέση με την ωριμότητα των μελετών. 


Οι δυνατότητες χρηματοδότησης του προέρχονται από το ΠΕΠ Αττικής, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει με πόρους από το Πράσινο Ταμείο και πιθανώς από το πρόγραμμα JESSICA. "Είναι σημαντικό" τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ "να αναζητηθεί ο καταλληλότερος τρόπος για τη συντήρηση του Πάρκου. Για να διατηρηθεί η ποιότητά του και να είναι βιώσιμο κατά τη λειτουργία του, θα απαιτηθούν έσοδα από επαρκή αριθμό δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητισμού που θα το καθιστούν ζωντανό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας".


Η άρδευση του πάρκου



Όσον αφορά στην άρδευση του πάρκου, αυτή προβλέπεται να καλυφθεί με την επανάχρηση μέρους των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας.

Το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει την πρόσκληση για χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων που περιλαμβάνουν την πρόσθετη επεξεργασία των λυμάτων καθώς και δίκτυο διανομής του ανακτημένου νερού.Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους, η δε ολοκλήρωση της κατασκευής του θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της ανάπλασης και της φύτευσης του πάρκου.

Πηγή: silvercity.gr

Η Apple σχεδιάζει υπηρεσία χαρτών

Τελικά, όλα δείχνουν πως οι φήμες είναι σωστές και πως η Apple αναπτύσσει τη δική της υπηρεσία mapping αντί του Google Maps.



Λίγες ημέρες αφότου κυκλοφόρησε η iOS 5 beta, ένας χρήστης παρατήρησε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στους legal disclaimers του συστήματος (στο path Preferences> General> About> Legal). Μια νέα περιοχή κάνει αναφορά σε μια ποικιλία από εταιρείες mapping, όπως είναι η TomTom, το οποίο σημαίνει πως η Apple αναπτύσσει τη δική της υπηρεσία mapping, αντί να κάνει χρήση του Google Maps, όπως έκανε μέχρι τώρα.Όταν κυκλοφόρησε το iPhone και ως εκ τούτου το iOS, πολλές από τις online υπηρεσίες του λειτουργικού συστήματος βασίζονταν στη Google, όπως στην περίπτωση του ενσωματωμένου Maps App, το οποίο ουσιαστικά "τράβαγε" δεδομένα από το Google Maps.


Από τότε, οι Google και Apple χώρισαν τους… δρόμους τους, όταν η πρώτη ξεκίνησε τη δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος, το οποίο τυχαίνει να είναι και ο βασικός ανταγωνιστής του iOS.Σύμφωνα με τις εξελίξεις αυτές, η Apple προσέγγισε διαφορετικές εταιρείες για την ανάπτυξη του νέου της συστήματος χαρτών, όπως είναι οι CoreLogic, Increment P Corp και Urban Mapping.Η αλλαγή αυτή κατεύθυνσης υποστηρίχθηκε και από αγγελίες εργασίας τα τελευταία χρόνια. Μία μάλιστα, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ζητούσε κάποιο άτομο με εμπειρία στην ανάπτυξη navigation software και εις βάθος γνώση Computational Geometry ή Graph Theory. Όλα αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία μόνο λέξη: Χάρτες!Φυσικά, αυτό έχει προκαλέσει έκπληξη, μιας και ο Eric Schmidt, CEO της Google στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως η Apple συμφώνησε να ανανεώσει τη συμφωνία της για χρήση των Google Maps στις iOS συσκευές.

ΠΗΓΗ: pcw.gr



Θησαυρός στα υπόγεια ινδουιστικού ναού

Ένας θησαυρός από χρυσά και ασημένια κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και χρυσά νομίσματα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκε στα θεμέλια ενός ινδουιστικού ναού στη νότια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία του θησαυρού ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ρουπίες ή 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Κεράλα, Κ. Τζαγιακουμάρ. Η ακριβής αξία του ωστόσο θα γίνει γνωστή αφού προηγουμένως τα αντικείμενα εξεταστούν από την υπηρεσία αρχαιοτήτων.Ο θησαυρός βρέθηκε σε τουλάχιστον πέντε υπόγειες κρύπτες του ναού Σρι Παντμαναμπασουάμι, που είναι πασίγνωστος στην Ινδία για τα γλυπτά του. «Δεν έχουμε ανοίξει ακόμη μια μυστική αίθουσα που παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον 140 χρόνια», είπε ο Τζαγιακουμάρ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ναός είναι αφιερωμένος στο θεό Βισνού και χτίστηκε πριν από πολλούς αιώνες από το βασιλιά του Τράβανκορ. Τα τάματα και οι προσφορές των πιστών φυλάσσονταν στις υπόγειες αίθουσες.

Από το 1947, αφότου η Ινδία απέκτησε την ανεξαρτησία της, ο ναός ελέγχεται από ένα ίδρυμα που έχουν συστήσει οι απόγονοι της βασιλικής οικογένειας του Τράβανκορ. Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας παραχώρησε τη διαχείριση στο κράτος. 

Μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ο πλουσιότερος ναός της Ινδίας ήταν αυτός του Τιρουπάτι, στο Άντρα Πράντες, που διαθέτει αντικείμενα αξίας 320 δισεκατομμυρίων ρουπιών. 

Η αποκάλυψη των θησαυρών του Σρι Παντμαναμπασουάμι ανάγκασε την αστυνομία να τοποθετήσει σύστημα συναγερμού και κάμερες παρακολούθησης στο ναό, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί μόνιμα στο χώρο μια μονάδα αστυνομικών.


Πηγή: real.gr



Η Google διόρθωσε 7 προβλήματα στον Chrome


Η Google ανακάλυψε και επιδιόρθωσε επτά προβλήματα στον Chrome, κυκλοφορώντας το δεύτερο update ασφαλείας για τον browser της μέσα στον μήνα.
Όλα τα fixes, πλην ενός, για τον Chrome 12.0.742.112, βαθμολογήθηκαν ως "High", το οποίο αποτελεί τη δεύτερη πιο σημαντική διαβάθμιση στο σύστημα αξιολόγησης της Google. Συμπεριλήφθηκαν αρκετά patches για components, ανάμεσα στα άλλα για το "V8" JavaScript engine, CSS (cascade style sheet) και HTML.

Τα τρία από τα επτά προβλήματα αναγνωρίστηκαν ως "use-after-free" bugs, ένα πρόβλημα διαχείρισης μνήμης, το οποίο μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί για να εισαγάγει κακόβουλο κώδικα. Όπως είναι η πάγια τακτική της, η Google κλείδωσε τη database της για αναζήτηση των bugs, ώστε να αποτρέψει τους εκτός από το να μάθουν τις ενέργειες των ειδικών για την επιδιόρθωση των προβλημάτων. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας πάντα, κάποιες φορές το κλείδωμα αυτό κρατάει για μήνες. Για παράδειγμα, το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σε μόνο δύο από τα δεκαπέντε bugs που η Google επιδιόρθωσε στις αρχές του μήνα. 
Η Google πλήρωσε περίπου $6.000 σε "εύρετρα", σε τρεις ερευνητές που ανακάλυψαν επτά προβλήματα, ενώ τα $4.500 εξ' αυτών πήγαν σε έναν ερευνητή με τον όνομα miaubiz, ο οποίος ανακάλυψε πέντε από επτά bugs. Μόνο οι Google και η Mozilla πληρώνουν εύρετρα σε ανεξάρτητους αναλυτές ασφαλείας για την αναφορά bugs. Και οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν πως αυτά τα ποσά, αν και με τίποτα δεν προσεγγίζουν αυτά που κάποιος επιτήδειος μπορεί να κερδίσει στη μαύρη αγορά, βελτιώνουν εμφανώς την ασφάλεια των εφαρμογών τους. Μέχρι στιγμής, η Google έχει πληρώσει περί τα $94.000 σε εύρετρα για bugs. 
Η Google έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ταχύτατων updates για τον Chrome, ο οποίος κατά μέσο όρο αναβαθμίζεται κάθε έξι ή οκτώ εβδομάδες. Η Mozilla έχει πλέον και αυτή ξεκινήσει να μιμείται τον "βηματισμό" της Google για τον Firefox, με updates ανά έξι εβδομάδες.Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Web, την Net Applications, ο Chrome κατείχε το 12.5% όλων των browsers σε παγκόσμιο επίπεδο, τον προηγούμενο μήνα.Ο Chrome θα αναβαθμιστεί αυτόματα στη νέα επιδιορθωμένη του έκδοση, μέσω της αθόρυβης υπηρεσίας update που λειτουργεί στο background.
Πηγή: pcw.gr