Thursday 7 April 2011

Monday 4 April 2011

Sunday 3 April 2011

Ο Wassili Lepanto στο Μουσείο Μπενάκη

Wassili Lepanto. Θετικές ουτοπίες
Ο Wassili Lepanto γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1940. Σπούδασε γερμανικά, ιστορία, φιλοσοφία και ιστορία της τέχνης στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και του Μάνχαϊμ. Ζει μόνιμα και εργάζεται στην Χαϊδελβέργη. Η ζωγραφική του είναι συνειδητά και σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένη στην τοπιογραφία.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ογδόντα περίπου έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, πάντοτε με επίκεντρο το τοπίο. Από τη Μεσόγειο και την ελληνική φύση, ως τα βουνά της βόρειας Γερμανίας και το αστικό τοπίο της Χαϊδελβέργης, ο Lepanto αναζητά με ενθουσιασμό το ιδανικό τοπίο, εκείνο στο οποίο θα συνυπάρχει το συμβολικό στοιχείο με την αντικειμενική ομορφιά. Παράλληλα με την έντονη εκθεσιακή του δραστηριότητα, ο Lepanto έχει δημοσιεύσει εργασίες και συγγράμματα για την θεωρία της τέχνης, μεταξύ των οποίων το μανιφέστο του «Τέχνη για τον άνθρωπο, ή για μια οικολογική τέχνη» (1983), όπου αναπτύσσει θεωρητικά την ιδέα του για την «Οικολογική Τέχνη», στην οποία και εντάσσει το σύνολο του έργου του.
Την έκθεση πλαισιώνουν θεωρητικά κείμενα για την τέχνη του, καθώς και μια προβολή ταινίας για τη ζωή και το έργο του.
Διάρκεια
01/04/2011 - 01/05/2011

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη

Χορηγοί

Πληροφορίες:Μουσείο Μπενάκη

«Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε;»

MEGARON PLUS

Ένας διάλογος για ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν γι’ αυτήν, για να γίνει καλύτερη…

Παράλληλα με τη συναυλία της Νένας Βενετσάνου «1000 + 1 Πόλεις» (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 20:30), οργανώνεται συζήτηση με θέμα την πόλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus.

Συμμετέχουν:
Αριστείδης Αντονάς, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Ίσσαρης, Μένης Κουμανταρέας, Αλέξανδρος Τομπάζης, Λίζη Τσιριμώκου, Δημήτρης Φιλιππίδης

Συντονίζει ο Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος, διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω»

Αν δεχτούμε αυτό που έλεγε ο Άρης Κωνσταντινίδης, «κτίζουμε όπως ζούμε», τότε πρέπει να διερευνήσουμε τι είδους ζωή προτείνει η αρχιτεκτονική σήμερα, αν έχει ένα όραμα για την πόλη κι αν αυτό είναι ουτοπικό ή ρεαλιστικό. Οι λογοτέχνες που έχουν αποτυπώσει την πόλη στα κείμενά τους βλέπουν κι αυτοί τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία, κινούν τους ήρωες τους μέσα σε αυτήν και έχουν εκ των πραγμάτων μια δική τους, ιδιαίτερη, άποψη για τον τρόπο ζωής στην πόλη. Ένας διάλογος για ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν γι’ αυτήν, για να γίνει καλύτερη…
Γιάννης Μπασκόζος


Χώρος :

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
12 Απριλίου 2011
/18:00

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 4:30 μ.μ.

Χορηγοί επικοινωνίας
ΤΑ ΝΕΑ, GALAXY 92, IN.GR, ΕΛCULTURE

Πληροφορίες:Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Οικολογία»

MEGARON PLUS

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων με θέμα
«Σημείον αντιλεγόμενον»: διαχρονικοί και σύγχρονοι προβληματισμοί

Ομιλητές:
Γιώργος Παμπούκης, πολιτικός μηχανικός & δοκιμιογράφος:
«Οι Έλληνες και το περιβάλλον»

Μιχάλης Κοπιδάκης, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η Πόλη των Χοίρων: Οικολογικοί Προβληματισμοί στην Πολιτεία του Πλάτωνα»

Σχεδιασμός – Παρουσίαση:
Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Χώρος:
Αίθουσα
Δημήτρης Μητρόπουλος

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
4 Απριλίου 2011
/19:00

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ.


Με τη χορηγία και σε συνεργασία με το
Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ)

Χορηγοί επικοινωνίας
ΤΑ ΝΕΑ, GALAXY 92, IN.GR, ΕΛCULTURE

Saturday 2 April 2011

          Ο "Ευρωπαίος Γεωγράφος" (The European Geographer) είναι το περιοδικό της κοινότητας EGEA και αποτελείται από άρθρα που γράφουν τα μέλη της EGEA. Η παρούσα έκδοση είναι η 6η.
Εδώ υπάρχουν και οι προηγούμενες 5.

            The European Geographer is a magazine for EGEAns who want to share their scientific work with other EGEAns and publish them on the EGEA website. It is also for those who want to widen their scientific and European horizons (and which geographer doesn't want to?) by reading the articles and exchanging opinions. It is also possible to write articles on congresses and other EGEA events in the European Geographer, and also every issue has a theme where you can write about. For every EGEA entity there is the possibility to receive a printed copy of the latest issue by sending an e-mail toegea@egea.eu. You can send the articles you wrote to egea.magazine@egea.eu

(click την εικόνα για διάβασμα του περιοδικού)


Friday 1 April 2011